Voetreflexmassage/ Voetreflexpressuur

Voetreflexmassage en voetreflexologie met pressuur

Deze therapievorm wordt toegepast als de basisvorm waaruit wordt geselecteerd welke behandeltechnieken voor deze persoon, met deze klachten, op dit moment het meest geschikt zijn. Men zou het een vorm van diagnosticeren kunnen noemen. Van elke patiënt wordt altijd eerst een energetische voetenkaart gemaakt, waaruit naar voren komt waar de energetische blokkades zich bevinden. 

Daar de mens als één geheel wordt gezien, wordt hieruit ook de samenhang tussen organen en lichaamsdelen duidelijk in beeld gebracht. Vervolgens wordt een behandelpakket met diverse mogelijkheden samengesteld, dat met de patiënt wordt besproken. Reflexologie kan verder bestaan uit reflexpressuur (met pressuurstaafje), reflexmassage (met speciale essentiële olie), magneetbehandeling of moxatechniek.

Ervaringen uit de praktijk

Uit de praktijk is gebleken dat de meeste mensen zeer positief reageren op reflexologie. Zeer goed te behandelen zijn nek, schouder en rugklachten en spierklachten in het algemeen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de lopers van de Marathon van Rotterdam, die ik na afloop mocht behandelen. Tevens kunnen symptomen van diverse chronische ziektes behandeld worden. Ook spijsverteringsklachten -zeker ook bij kinderen- kunnen vaak goed worden behandeld. In principe kunnen alle klachten verbeteren, al of niet gecombineerd met andere therapieën, regulier en/of alternatief. 

Voetreflexologie wordt vaak als behandelvorm ingezet en vanuit daar wordt bekeken of de persoon goed reageert en wat eventueel verder nodig zou kunnen zijn. Ook op het gebied van stress en spanningen biedt Voetreflexologie verlichting, maar hiervoor zijn nog andere technieken (zoals lichaamswerk) beschikbaar. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen reageren goed. Ook klachten bij kinderen zoals onrust, slecht slapen, huidproblemen … enz, zijn goed te behandelen.

Cursussen

De erkende HBO Voetreflexopleiding bestaat uit 9 dagdelen.

De Cursus Voetreflexmassage bestaat uit 4 dagdelen.


Contact Info

Dag Hammarskjöldlaan 175, 3223 HG Hellevoetsluis

Telefoon: 085-8775149

Email: praktijk.de.vlinder@live.nl

get social

openingstijden

maandag09:00–18:00
dinsdag09:00–18:00
woensdag09:00–18:00
donderdag09:00–18:00
vrijdag09:00–17:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
Scroll naar boven