Edelstenen

Kleuren en Edelstenen

Het is bekend, dat mensen reageren op kleur. Sommige werken stimulerend en activerend, andere rustgevend en kalmerend. Het werken met kleuren en edelstenen is een zeer oude therapie, reeds toegepast in het oude Egypte en ook bekend in de Griekse oudheid. De oude Egyptenaren werkten in vertrekken met kleuren en lichteffecten, tegenwoordig bedienen we ons, wegens ruimtegebrek, van gekleurde lampen, lapjes, gekleurd water, kleurvisualisatie et cetera.

Kleuren

Om met de juiste kleuren te kunnen behandelen is een formulier samengesteld, waarmee we kunnen uitrekenen aan welke kleur de persoon tekort en / of teveel heeft. In beide gevallen kunnen we behandelen, echter op een verschillende manier. Wij raden aan kleurentherapie niet op eigen houtje toe te passen maar een therapeut in de arm te nemen die met deze methode werkt. Wordt de methode goed toegepast, dan is het een heel eenvoudige en veilige methode. Maar hou er rekening mee dat als iemand echter niet secuur te werk gaat kleur ook kan beschadigen!

Hoe kleuren werken is moeilijk in het kort aan te geven. We nemen aan dat de werking geschiedt via de 7 chakra’s. Deze energiewielen nemen licht op en selecteren daaruit de kleur, die nodig is om een bepaald chakra te voeden. De chakra’s zetten op hun beurt deze kleur om in energie en voeden daarmee hun eigen kleurgebied. Wordt elk chakra goed gevoed, dan functioneert de persoon optimaal. Zijn er storingen, dan kunnen klachten ontstaan op lichamelijk en / of geestelijk niveau. Het hanteren van een speciaal formulier zorgt voor een snelle, secure berekening van de juiste kleur (en).

Edelstenen

Wij gebruiken edelsteentherapie graag in onze praktijk, omdat zij een goede, goedkope aanvulling is gebleken op diverse andere energetische therapieën, zoals reflexologie en acupressuur. Wij gaan er vanuit, dat edelstenen en mineralen energie bevatten en door hun eigen energie andere energiepunten kunnen beïnvloeden, zowel stimulerend als kalmerend. Het menselijk lichaam is ontvankelijk gebleken voor de invloeden van edelstenen en mineralen en ook deze ontdekking is alweer eeuwenoud. Heel bekend is het gebruik van diverse edelstenen in Egypte, Azië en Afrika. Tegenwoordig kunnen wij over stenen uit de hele wereld beschikken. Daardoor wordt het gebruik van stenen steeds uitgebreid en groeit de belangstelling. Stenen zijn echter niet geheel ongevaarlijk. Er moet goed uitgezocht worden welke steen op dit moment, voor deze persoon, met deze klacht(en) geschikt zou zijn. En niet, zoals men vaak ziet, een steentje kopen voor een kwaal. Het uitrekenen gaat via een speciaal formulier en is het werk van enkele minuten. U kunt er dan zeker van zijn, dat U de juiste steen krijgt.

Cursussen

Een cursus kleuren en edelstenen kost € 85,-

Contact Info

Dag Hammarskjöldlaan 175, 3223 HG Hellevoetsluis

Telefoon: 085-8775149

Email: praktijk.de.vlinder@live.nl

get social

openingstijden

maandag09:00–18:00
dinsdag09:00–18:00
woensdag09:00–18:00
donderdag09:00–18:00
vrijdag09:00–17:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
Scroll naar boven