Cranio Sacraal

Cranio-Sacraal therapie

Cranio-Sacraal therapie is gebaseerd op het Cranio-Sacraal systeem dat bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en het dikke vlies dat daaromheen zit. Het hersenvocht dat tussen die twee vloeit heeft een eigen ritme. Dit Cranio-Sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is. Alle botjes en weefsels bewegen mee op dit ritme. Het wordt ook wel beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel.

In de loop van het leven absorbeert het lichaam allerlei trauma’s zowel emotioneel als fysiek. Gevoelens van pijn, woede, angst en fysiek letsel worden door het lichaam opgeslagen en zorgen er uiteindelijk voor dat het Cranio-sacraal systeem uit balans raakt, krimpt, gaat vastzitten en zijn vitaliteit verliest.

Tijdens de behandeling wordt gewerkt aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het Cranio-Sacrale systeem. Daartoe zal de behandelaar in het ritme meegaan en een lichte druk uitoefenen op het systeem. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen. Klachten waarbij de therapie zijn waarde heeft bewezen zijn o.a.:

– hoofdpijnen
– dyslexie
– nek/schouderklachten
– chronische vermoeidheid
– rugklachten
– slaapstoornissen
– postraumatische klachten
– aangezichtspijn
– lusteloosheid
– huilbaby’s
– oorsuizingen
– hyperactiviteit
– bekkeninstabiliteit
– stress

Bij Cranio-Sacraal therapie wordt niet alleen naar de ziektesymptomen gekeken maar ook naar de mogelijke oorzaken.

Cranio sacraal voor baby’s en kinderen

Het lichaampje van een baby’tje is erg flexibel en de schedelbotjes zijn als kleine eilandjes die makkelijk kunnen verschuiven. Als het baby’tje op een natuurlijke manier geboren wordt zullen de longen zich ontvouwen en de ademhaling komt op gang. De druk die de longen op de wervelkolom geven zal op zijn beurt het cranio-sacrale ritme op gang brengen. Dit CS-ritme is een krachtig pompsysteem binnenin de hersenen en het ruggenmerg dat het openplooien van de schedel en het hele lichaam van binnenuit garandeert.

De enorme druk, de angst voor het onbekende, het op een andere manier geboren worden kunnen het openplooien van het lichaampje behoorlijk tegenwerken.

Binnenin de schedel is een bepaalde maximale ruimte mogelijk. Tegen alle problemen in tracht het lichaampje genoeg ruimte te bewaren zodat de hersenen maximaal kunnen groeien.

 

De fysieke problemen ontstaan vooral als het openplooien van het lichaampje niet volledig gebeurt. Tijdens de geboorte kunnen botjes over elkaar schuiven en delen van botjes kunnen zenuwbanen of bloedbanen blokkeren.

Systemen en organen in het lichaam van de pasgeborenen krijgen daardoor niet genoeg ruimte om naar behoren te functioneren. Met als resultaat: huilbaby’s, kolieken, ademhalingsproblemen, latere leeftijd leerproblemen, gedragsproblemen angsten etc.

De meest kwetsbare plek is de schedel en de nek. Meestal wordt ook de wervelkolom tijdens de geboorte lichtelijk gedraaid of in elkaar geduwd.

We kunnen deze problemen meestal met een enkele behandeling oplossen.

Ook is de emotionele binding tussen moeder en kind heel erg belangrijk.

 

Ik heb al diverse kinderen en baby’tjes met cranio behandelt en de resultaten zijn verbluffend. Wat mij het meest verbaasd is hoe snel het lichaampje zich van het kind weer aanpast en corrigeert. Ik vind het ook geweldig om baby’tjes en kinderen te mogen behandelen.

Contact Info

Dag Hammarskjöldlaan 175, 3223 HG Hellevoetsluis

Telefoon: 085-8775149

Email: praktijk.de.vlinder@live.nl

get social

openingstijden

maandag09:00–18:00
dinsdag09:00–18:00
woensdag09:00–18:00
donderdag09:00–18:00
vrijdag09:00–17:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
Scroll naar boven